Toko winkel Amersfoort

Toko winkels en Chinees eten

Zij die het Taoïsme aanhangen richten zich op de gezondheidsvoordelen van bepaalde voedingsmiddelen en diensten. Deze overtuigingen strekken zich ook uit tot de culinaire kunsten. Hoewel veel mensen in het westen bekend zijn met Chinees eten en dineren, zijn velen zich niet bewust van de verschillen in culinaire en taoïstische menu’s. De Chinezen eten geen vlees, vis of producten van de dierlijke organen. Dit is waar de Taoïsten om de hoek komen kijken.

Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat de kippennier of de menselijke nier de “hemel” bevat en een vitaal orgaan is in de Chinese geneeskunde. De Taoïsten geloven dat de zesarmige slang, ook bekend als een “wijze man” en zijn eigen bloed gebruikt om te zuiveren. Dit vereist het opofferen van de nier! Wat leidt tot de nachtelijke maaltijden van bloed en opoffering van de Taoïsten.

Is dit alles slechts een verdorven draai aan een oude cultus? Sommigen zeggen ja, velen zouden zeggen dat de maaltijden in feite een beetje buiten de gebaande paden vallen en dat is niet voor niets. Niet veel mensen kunnen wegkomen met het rauw eten van blubber en ingewanden. Maar stel je de smaak en textuur echt in vraag? De mensen zijn door hun religie en hun cultuur zo gedisciplineerd dat ze nu als ongepasteuriseerd worden beschouwd.

Iets soortgelijks gebeurt op het Thaise eiland Koh Chang, dat lang bekend stond om zijn overvloed aan zeevruchten en strandparadijs. Lokale gezinnen hebben nu les gekregen in de beginselen van voedselhygiëne, en de chef-koks van Koh Chang plaatsen nu regelmatig video’s van zichzelf terwijl ze koken op YouTube. Een van de video’s die ze hebben gemaakt, is die van een krabfeest, die je hieronder kunt zien.

Het krabbenfeest

Dit krabbenfestijn is een product van REX (renex organicum). Het lijkt een beetje op Jiffy Pop. REX wordt beschouwd als de legale drank in de staat Florida. Het wordt niet alleen traditioneel in Florida vervaardigd, maar is ook verkrijgbaar in Canada en Mexico.

Grote verscheidenheid aan krabbensoorten

Grote verscheidenheid aan vissoorten

En van de verbazingwekkende krimpende paua burrito tot de muskellunge, clusively!

Dus wat doe je?

Natuurlijk kunt u altijd naar de beroemde lokale restaurants van Zuid-Florida gaan en genieten van een heerlijke maaltijd tegen een redelijke prijs. Maar als u echt waar voor uw geld wilt, haast u dan naar een van de vele lokale authentieke soul food restaurants die overal in Florida opduiken. U krijgt een unieke eetervaring en zal geld dat u een leven lang zal duren.

Lees meer

Thaise keuken 
Toko Soest