Serverbeheer

 

 

 

 

 

Veel mensen dachten vroeger dat serverbeheer betekende dat zij moesten helpen met ondersteuning, hosting en gegevensbeheer. Dit zijn gebieden van computertechnologie die buiten het typische beheer vallen. Echter, de Als gevolg van de snelle toename van het aantal kleine en grote bedrijven, IT-managers zijn helpen te definiëren, te definiëren en aan te tonen dat het beheer van het management is meer dan alleen helpen ondersteunen, hosting, en het beheer van gegevens. In plaats daarvan is Management management een organisatie van specifieke disciplines die zich richten op het leveren van management diensten om hun klanten te helpen bij hun bedrijfsvoering, waaronder een voorspelbare en controleerbare werking, beveiliging en betrouwbaarheid. U vraagt zich waarschijnlijk af wat een controleerbare werking is. In principe is het de manier waarop de computer of organisatie in staat is om optimaal te functioneren. Met andere woorden, het is de algemene werking of het “nut” van het systeem. Als je nadenkt over nut, is het niet noodzakelijk iets dat wordt uitgeschakeld of iets dat wordt veranderd. In plaats daarvan betekent utiliteit dat de algehele werking van het systeem of de organisatie optimaal is en in staat om alle vele input- en outputvereisten van het bedrijf uit te voeren. Het overschakelen van willekeurige hardware, software of gegevens van afdeling naar afdeling behoort tot het verleden. Het is nu mogelijk om een verzameling van “diensten” te hebben die effectief samenwerken in de volgorde die u het meest kiest. Op die manier kunnen de juiste diensten worden verleend op basis van een consistente reeks operationele procedures die het systeem of de organisatie normaliter biedt.

Als het gaat om het beheer van servers, moet u, om succesvol te zijn, dezelfde drie technologieën beheren die de machine en het proces besturen. Deze twee technologieën zijn het besturingssysteem, het gegevensopslagsysteem en het netwerk. Het besturingssysteem is wat de fysieke hartslag van het besturingssysteem levert. Het besturingssysteem kan deel uitmaken van het netwerkbeheerproces. Dit deel van het systeembeheer zorgt ervoor dat alles soepel werkt en dat de gevoeligheid van het besturingssysteem behouden blijft.

Het gegevensopslagsysteem is de methode om het werk uit te voeren met wat je al hebt. Het opslagsysteem kan deel uitmaken van het pakket van systeemcontrole. De gegevensopslagplaats is de plaats waar uw gegevens zich bevinden en kunnen worden geraadpleegd. Het gegevensopslagsysteem moet een verwijderingsfaciliteit bieden voor bedrijfsapplicaties en een 100% gegarandeerde systeemback-up voor al uw informatie. Het gegevensopslagsysteem zal u helpen op de volgende gebieden: beveiliging, herstel na rampen, gegevensmigratie, gegevensbeveiliging, en groei en integratie van de organisatie. Andere diensten die de IT-organisatie kan leveren zijn opslag en toegang, virtualisatie, het rijk van dienstverleners (VSP’s), en geavanceerde beveiligingsmaatregelen.

Het netwerk heeft alles veranderd. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u de onderhoudsmensen van het gebouw een extra noodoproep wilt laten doen bij een bedrijf dat verfloze generatoren maakt. Dankzij het netwerk zou het onbeklante ijzer47 voor Model T Ford u tijd en verzendingskosten hebben bespaard. en ook het reserveonderdeel dat gebruikt werd om ons heen en weer naar het werk te brengen. Die bestelling kan worden verzonden voor minder dan de prijs van een huurwagen van en naar de reparatiewerkplaats. Dit is nu mogelijk dankzij het netwerk. Dit is allemaal te danken aan computers en het netwerk vanwege de manieren waarop het netwerk is geworden tot wat het nu is.

uts

Netwerkwerking biedt de machine- en infrastructuurcapaciteit voor een systeem om het gevraagde werk via zijn netwerkverbinding met topprestaties uit te voeren. Als het netwerk een storing heeft, zal het werk dat gedaan moet worden niet voltooid worden. U moet ervoor zorgen dat wanneer u overweegt wat de IT-organisatie biedt, dat u de juiste diensten krijgt. De beste manier om dit te doen is om beheersystemen te bespreken en te zien welke bij uw bedrijf past. U kunt er zeker van zijn dat u niet de juiste krijgt als u die niet nodig heeft. De meeste datacenterdiensten worden beheerd door een systeembeheersdienst. Deze dienst biedt netwerkbeheertools, netwerkbewaking en systemen voor de naleving van het beleid, precies de tools die nodig zijn.

Gecentraliseerde beheersystemen zijn thans de meest geprefereerde methode om diensten en dergelijke op te starten. Dit zijn groepen van middelen die één, of vele, van de diensten leveren die een organisatie nodig heeft. Integratie van beheersystemen is een van de belangrijkste redenen waarom beheersystemen de voorkeur krijgen. Een van de vele diensten die kunnen worden geleverd is netwerkhardware. De beste keuze voor dit soort diensten is echter een gehoste aanpak.

Veel verschillende organisaties hebben problemen met het omzeilen van het systeem. U moet bepalen hoe betrokken u bent en hoeveel controle u wilt dat het systeem over zichzelf heeft. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het systeem in dit geval zal werken zoals het bedoeld is.

Netwerkbeveiligingsrisico’s nemen toe. Dit komt doordat criminelen misbruik willen maken van de kwetsbaarheid van netwerken. Als u niet over de juiste beveiligingsprocedures beschikt, bent u een doelwit. Als u en uw netwerk worden gecompromitteerd, bent u uw reputatie daarmee kwijt.

lees meer: